InternaționalUcraina

SUA și Ucraina încep negocieri pentru intensificarea cooperării lor militare

Statele Unite ale Americii şi Ucraina au început joi, 3 august, un proces de negocieri pentru a ajunge la noi acorduri bilaterale de securitate, a anunţat Departamentul de Stat al SUA într-un comunicat, citat de Agerpres.

Negocierile, care urmăresc să asigure că autorităţile de la Kiev ”au o forţă sustenabilă capabilă să apere Ucraina acum şi să descurajeze Rusia în viitor”, au loc după acordul încheiat luna trecută între Kiev şi ţările G7 pentru a spori cooperarea militară prin angajamente bilaterale.

Cu acea ocazie, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a calificat acordul, anunţat în timpul summitului G7 de la Vilnius, drept o punte către o viitoare intrare a ţării sale în NATO.

Astfel, în mesajul său de joi, Departamentul de Stat al SUA a dat asigurări că angajamentele sale de securitate cu Ucraina vor permite ţării să ”facă progrese în ceea ce priveşte reformele care vor sprijini buna guvernare necesară pentru a-şi promova aspiraţiile euro-atlantice”.

Mai exact, şi conform textului declaraţiei de la Vilnius de luna trecută, ţările semnatare vor putea ajuta Kievul în diferite moduri: livrarea de armament şi pregătirea forţelor armate ucrainene, colaborarea în probleme de securitate cibernetică, schimb de informaţii informaţii sau luarea de măsuri pentru creşterea producţiei de arme în ţară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *