Actualitate

SUA: Trump vrea ca aprilie să fie luna de sensibilizare a opiniei publice în ce privește agresiunile sexuale

Agresiunile sexuale "rămân, în mod tragic, răspândite în societatea noastră, iar delicvenţii scapă prea des de la a fi traşi la răspundere", se arată într-un comunicat publicat de executivul american.

Anunţul Casei Albe survine la câteva luni după declanşarea mişcării #MeToo, asociată demersurilor unor femei de a denunţa hărţuirile şi agresiunile sexuale.

"Aceste fapte odioase sunt comise la întâmplare: în relaţiile intime, în spaţiile publice şi la locul de muncă", se mai menţionează în documentul Casei Albe.

"Prea des, totuşi, victimele agresiunilor păstrează tăcerea. Probabil că ele se tem de o răzbunare a agresorului lor, nu au încredere în sistemul judiciar sau au dificultăţi în a confrunta durerea asociată acestei experienţe traumatizante", se subliniază în comunicat.

"Administraţia mea este angajată în sensibilizarea (opiniei publice) în legătură cu agresiunile sexuale şi în încurajarea victimelor să îi identifice pe agresori pentru ca aceştia să fi traşi la răspundere", susţine Donald Trump, citat în comunicat.

Douăzeci de femei l-au acuzat public pe Donald Trump însuşi de agresiune sexuală sau de hărţuire. Casa Albă susţine însă că aceste femei mint.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *