Internațional

SUA ucid un lider al Statului Islamic într-un raid în nordul Siriei

Un raid american de elicopter în nordul Siriei a ucis un lider al Statului Islamic responsabil de planificarea unor atacuri în Orientul Mijlociu şi Europa, a anunţat luni, 17 aprilie, Washingtonul, informează marţi DPA și Agerpres.

Forţele Comandamentului central american (CENTCOM) l-au ucis pe Abd-al-Hadi Mahmud al-Haji Ali, precum şi alţi doi luptători ai organizaţiei extremiste Stat Islamic, cunoscut şi sub numele de ISIS, într-un raid luni dimineaţă, a declarat Pentagonul

Bărbatul era un lider de rang înalt al ISIS şi ”planificator operaţional responsabil de planificarea unor atacuri teroriste în Orientul Mijlociu şi Europa”, a declarat CENTCOM într-un comunicat, adăugând că bărbatul respectiv a fost ţinta operaţiunii.

De asemenea, armata americană a precizat că raidul a fost lansat după ce serviciile de informaţii au dezvăluit un complot al Statului Islamic pentru a răpi oficiali din străinătate şi a-i folosi ca monedă de schimb.

”Ştim că ISIS îşi păstrează dorinţa de a lovi dincolo de Orientul Mijlociu”, a declarat purtătorul de cuvânt al CENTCOM, colonelul Joe Buccino. ”Acest raid dă o lovitură semnificativă operaţiunilor ISIS în regiune, dar nu elimină capacitatea ISIS de a conduce operaţiuni”.

Anterior, CENTCOM a anunţat că două persoane înarmate au fost ucise în operaţiune, despre care se crede că nu a produs victime civile.

Rami Abdel Rahman, şeful Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), a confirmat pentru DPA că operaţiunea a avut loc şi că trei persoane au fost ucise, două la locul operaţiunii şi a treia la marginea unui sat.

Astfel, potrivit OSDO, atacul a avut loc în apropierea localităţii Jarabulus, la est de Alep, duminică după miezul nopţii.

Forţele americane au fost desfăşurate în Siria în 2015 pentru a-i ajuta pe kurzii sirieni şi aliaţii lor în lupta împotriva Statului Islamic, menţionează DPA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *