Internațional

SUA va investi 450 miliarde de dolari în crearea locurilor de muncă

În discursul pe care l-a ţinut în faţa celor două camere reunite ale Congresului, Barack Obama şi-a expus planul prin care vrea să relanseze economia americană. Preşedintele Statelor Unite a anunţat că are de gând să acorde 447 de miliarde de dolari pentru crearea unor noi locuri de muncă.

De asemenea, Barack Obama a anunţat că noul plan va duce şi la scăderea taxelor şi impozitelor, chiar dacă astfel statul va pierde 240 de miliarde de dolari.

"Noi cei care suntem aici în seara asta nu putem rezolva toate problemele naţiunii. Dar putem ajuta, putem face o diferenţă, sunt paşi pe care putem să-i facem chiar acum să ne îmbunătăţim viaţa", a declarat Obama.

Liderul de la Casa Albă speră ca planul său să fie aprobat săptămâna viitoare.

El nu a ezitat să critice opoziţia republicană pentru blocarea iniţiativelor politice. "E timpul să oprim circul politic şi să facem ceva concret să ajutăm economia", a spus Obama.

Estimările mai multor economişti arată că programul propus aseară de Obama ar putea întări creşterea economică a SUA cu între 1 şi 3 puncte procentuale anul viitor, ar genera un milion de locuri de muncă şi ar reduce rata şmajului cu circa jumătate de punct procentual.

Sursa: zf.ro
Sursa video: youtube.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *