Externe

SUA: Violențele provocate de rasism continuă

La sfârșitul verii, mii de oameni au cerut în stradă să se facă dreptate după ce un tânăr de culoare, Michael Brown a fost împușcat mortal de un polițist. Autopsia a arătat că tânărul a fost ucis cu șase focuri de armă. Ciocnirile dintre polițiști și demonstranți au dus la mobilizarea Gărzii Naționale pe străzile orașului și au redeschis dezbaterea discriminării rasiale în SUA.

În urma publicării recente a unui raport critic al ministerului justiției, care a detaliat practicile rasiste ale poliției și municipalității Ferguson, orașul a devenit iarăși teatru al revoltelor.

Șeful poliției din Ferguson, acuzat de rasism de Departamentul Justiției, a demisionat, a anunțat polițistul pentru un ziar local.
Thomas Jackson este a șasea persoană care își părăsește funcția după acest raport publicat în urmă cu o săptămână. Judecătorul municipal Ronald Brockmeyer și directorul serviciilor publice din oraș John Shaw au demisionat luni și marți, respectiv.

O responsabilă a tribunalului, acuzată de a fi autoarea unor emailuri rasiste, a fost concediată și doi polițiști, bănuiți de asemenea că le-au trimis, au demisionat.

În timpul protestelor doi ofițeri de poliție au fost împușcați în noaptea de miercuri spre joi în fața sediului poliției din oraș. Potrivit AFP, șeful Departamentului de poliție al districtului St.Louis, Jon Belmar, a precizat că unul dintre polițiști este rănit la față, iar celălalt la un umăr, cei doi fiind conștienți.

Sursa: Timpul.md / Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *