Economie

SUA vor oferi R.Moldova asistență financiară nerambursabilă

Republica Moldova va beneficia de asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de dolari, acordată adițional de SUA. Parlamentul ratificat celui de-al 14-lea Amendament la acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA. Proiectul a fost votat în două lecturi de 55 de deputați.

Finanțarea adițională de 19,5 milioane de dolari va fi valorificată pentru consolidarea securității energetice a țării noastre, reducerea dependenței de Federația Rusă prin conectarea elementelor-cheie cu sistemele europene, precum și diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și creșterea eficienței energetice. După acordarea finanțării suplimentare, Republica Moldova va beneficia, în total, de asistență nerambursabilă în valoare de 172 728 297 de dolari.

Vă amintim că Republica Moldova va primi 100 milioane de euro pentru a face față crizei energetice și a refugiaților. Declarația a fost făcută de președintele Franței, Emanuel Macron, la cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova de la Paris.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *