CSI / Rusia

Sub uzina „Azovstal” din Mariupol s-ar afla un adevărat oraș subteran, controlat de detașamentul „Azov”. „În fiecare oră ucidem câte 2 ocupanți”

Sub uzina „Azovstal” din Mariupol se află un adevărat oraș subteran, iar unele clădiri ale gigantului metalurgic ucrainean sunt rezistente la un eventual atac nuclear, a declarat consilierul șefului autoproclamatei Republici Populare Donețk, Ian Gaghin, pentru agenția de presă RIA Novosti. El explică astfel de ce armata rusă nu reușește să ocupe uzina, apărată de militarii ucraineni din batalionul „Azov”.

„Este o construcție enormă, o uzină foarte mare încă din perioada sovietică, are o suprafață comparabilă cu încă un Mariupol, cu toate comunicațiile, drumurile și subsolurile. Adică, obiectivul industrial a fost construit încă în perioada sovietică cu luarea în calcul a unor situații ca bombardamente, blocade, unele clădiri chiar sunt rezistente la atacuri nucleare”, a spus oficialul Ian Gaghin.

Batalionul „Azov” și fortăreața „Azvostal”

Publicația „Le Monde” a discutat recent cu un colonel din armata ucraineană, care a menționat că batalionul ucrainean „Azov” „a transformat tunelurile groase de beton care străbat întreaga uzină într-o fortăreață”. Este vorba de vreo 3.000 de combatanți ucraineni, alături de un grup de marinari, numiți de Kremlin, „militari neonaziști”.

Luptele din fortăreața „Azovstal” sunt cu adevărat foarte dificile pentru ruși. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a discutat cu reprezentanții forțelor armate și structurilor de forță situația din Mariupol, în căutarea unor soluții pentru eliberarea militarilor ucraineni asediați.

Un purtător de cuvânt al separatiștilor propune folosirea armamentului chimic

Kievul și-a exprimat temerea că ar putea fi aplicat un atac chimic asupra ultimilor apărători ai Mariupolului, după ce mai multe atacuri ale rușilor au fost respinse cu succes de batalionul „Azov”. La 11 aprilie reprezentantul miliției populare a autoproclamatei Republici Populare Donețk, Eduard Basurin, a propus să fie aplicat față de „neonaziști” armamentul chimic. El a spus pentru presa din Rusia că militarii ucraineni trebuie blocați în uzina „Azovstal” și uciși cu ajutorul armamentului chimic.

„În fiecare oră ucidem câte 2 ocupanți ruși”

În cel mai recent raport al purtătorului de cuvânt al batalionului „Azov”, publicat pe canalul de Telegram „Azov – Mariupol”, colonelul Sviatoslav Palamar a comunicat că pe zi ce trece apărători ai orașului-port sunt tot mai puțini. Uzina „Azovstal” a devenit o fortăreață, iar militarii ucraineni continuă să distrugă tancuri, blindate și avioane rusești. „În fiecare oră ucidem câte 2 ocupanți ruși”, a spus Palamar.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *