ActualitateTimpul satiric

Succes de proporții pentru Guvernarea PAS – Presa din R. Moldova ar fi mai liberă decât cea din America, Spania, Belgia sau Italia

Republica Moldova a urcat 28 de poziții în topul mondial al libertății presei. Conform deputatului PAS, Radu Marian, țara noastră se află acum mai sus decât 13 state membre UE în ceea ce privește libertatea presei.

Topul este realizat de reprezentanții ONG-urilor din Moldova, care sprijină guvernarea PAS.

Amintim că majoriatea televiziunilor și a portalurilor de știri din R. Moldova sunt sau controlate direct stat, sau finanțate prin diverse granturi de ONG-uri care susțin deschis PAS.

Cu toate acestea, în ultimă vreme apar informații îngrijorătoare pentru presa obișnuită să primească sume colosale din granturi. Majoritatea granturilor erau alocate cât timpul oligarhii erau la putere și presa liberă avea nevoie de susținere. Odată cu venirea PAS la Guvernare – proiectele au început să fie sistate, iar presa liberă începe să rămână fără resurse.

Dacă site-urile sau televiziunile pro-guvernamentale ar fi obligate să existe exclusiv din reclama pe care o produc, cum este cazul Timpul.md, probabil și-ar sista activitatea a doua zi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *