Actualitate

Suedia a trecut la programul de muncă de șase ore

O zi de muncă în Suedia va fi de doar șase ore. Această schimbare are ca scop creșterea productivității și ocazia de a le oferi oamenilor mai mult timp pentru familie.

Unii angajatorii din țară se pare că deja au implementat această modificare, după cum anunță site-ului Science Alert. Potrivit acestei publicații, scopul schimbării a fost de a obține o mai mare productivitate într-un timp scurt și de a le oferi oamenilor mai mult timp pentru viața privată.

Centrul Toyota din Gothenburg, Suedia, este al doilea oraș după mărimea din țară, care a făcut această trecere cu 13 ani în urmă. În această perioadă compania a întocmit mai multe rapoarte despre starea emoțională pozitivă a lucrătorilor și o creștere a profitului în acest timp.

O altă companie care a introdus sistemul de șase ore lucrătoare anul trecut, este Filimundus, aceasta dezvoltă aplicații IT.

„Ziua lucrătoare de opt ore nu este atât de eficient pe cât s-ar părea”, declară Linus Feldt, conducătorul companie.

Potrivit Science Alert, medicii și asistentele medicale în unele spitale din țară au făcut chiar trecerea la o zi lucrătoare de șase ore. Un azil de bătrâni din Gothenburg a făcut trecerea la șase ore la începutul acestui an. Până la sfârșitul anului, aici va avea loc un experiment, care va stabili dacă cheltuielile pentru noii angajați merită efortul și dacă aceasta va influența cumva asupra îngrijirii pacientului și creșterii moralului la angajați.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *