Economie

Suedia, Cehia, Slovacia și România au înregistrat cea mai mare creștere economică din UE

PIB-ul României a înregistrat în perioada octombrie — decembrie 2015 o expansiune de 3,8%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, un avans mai mare în rândul celor 28 de state membre ale Uniunii Europene fiind înregistrat doar de Suedia (4,5%), Cehia și Slovacia (ambele cu 4%). Singurul declin, de 0,8%, s-a înregistrat în Grecia.

Potrivit Eurostat, PIB-ul zonei euro a urcat cu 0,6% în trimestrul patru din 2015, similar cu avansul înregistrat în precedentele trei luni, în timp ce Uniunea Europeană a înregistrat o expansiune de 1,8%, față de 1,9% în trimestrul trei din 2015.

Comparativ cu trimestrul trei din 2015, cele mai mari creșteri din UE în perioada octombrie — decembrie 2015 s-au înregistrat în Suedia (1,3%), Estonia (1,2%), Polonia și România (ambele cu 1,1%), Ungaria și Slovacia (ambele cu 1%). Singurele scăderi au fost raportate în Croația (minus 0,5%) și Letonia (minus 0,3%) în timp ce o creștere zero a fost înregistrată în Cehia.

Potrivit Eurostat, PIB-ul zonei euro a urcat cu 0,3% în trimestrul patru din 2015, similar cu avansul înregistrat în precedentele trei luni, în timp ce Uniunea Europeană a înregistrat o expansiune de 0,4%, similară cu cea din trimestrul trei. 

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *