Actualitate

Suită de manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale

Ambianţa de secol XIX va fi asigurată de un grup de tineri actori şi artişti plastici îmbrăcaţi în costume de epocă, concepute de artistul plastic Iurie Matei. Defilarea actorilor va fi organizată cu sprijinul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”din Republica Moldova şi al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova.

În aceeaşi ambianţă de secol XIX, urmeză să fie vernisată şi Expoziția „Mihai Eminescu… În mine bate inima lumii!”. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău, va avea loc la ora 11.00 la Rondul din spatele statuii lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.
Alcătuită din 24 de bannere, ampla expoziție urmărește parcursul biografic al poetului, prezentând o serie de documente și fotografii ale poetului, fragmente de proză, articole, poezii și scrisori. O secțiune importantă este dedicată corespondenței dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle. Un loc substanțial îl ocupă și comentariile asupra operei și personalității poetului făcute de-a lungul timpului de figuri importante ale culturii române de la Titu Maiorescu, G. Ibrăileanu, G. Călinescu și până la Mircea Eliade și Constantin Noica etc..

În spiritul tradiției junimiste și a reuniunilor de la „Bolta Rece” din Iași, Cafeneaua „Orpheus” de la Casa Scriitorilor din Chișinău și vinăria „Purcari” vor oferi publicului câte un pahar de vin fiert cu piper și cu scorțișoară.

TIMPUL.MD
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *