ActualitateSănătate

Sume uriașe de bani, dezvăluite de premier

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri la Alba Iulia, despre protestulde vineri al medicilor specialişti din ambulatoriul clinic din faţa sediului Guvernului şi a precizat că „niciodată n-a existat un efort bugetar decontat prin Casa de Pensii de aproape un miliard şi 100 milioane euro pentru sistemul de sănătate”.

„Niciodată în România nu au existat investiţii în sistemul de sănătate şi în infrastructură de aproape 4 miliarde de euro”, a mai spus şeful Executivului care a punctat că „nu a existat o dezvoltare atât de uniformă a sistemului de sănătate din România niciodată în cei 30 şi ceva de ani de la Revoluţie”. Ciolacu spune că va discuta cu Alexandru Rafila „O să discut. Am şi consilier pe acest domeniu şi cu domnul Rafila, în primul rând. Ce ştiu eu este că niciodată, dar niciodată n-a existat un efort bugetar decontat prin Casa de Pensii de aproape un miliard şi 100 milioane euro pentru sistemul de sănătate. Dar niciodată în România nu au existat investiţii în sistemul de sănătate şi în infrastructură de aproape 4 miliarde de euro. Sunt 1,2 miliarde prin PNRR şi aproape 3 miliarde euro din componente, atât fonduri europene pe exerciţiul actual, cât şi împrumuturi BEI, cât şi buget de stat. Nu a existat o dezvoltare atât de uniformă a sistemului de sănătate din România niciodată în cei 30 şi ceva de ani de la Revoluţie”, a subliniat Marcel Ciolacu, chestionat, vineri la Alba Iulia, despre protestul medicilor din policlinici în faţa clădirii Guvernului. Câteva sute de medici care lucrează în ambulatoriu au protestat, vineri, în faţa Palatului Victoria. Ei au acuzat finanţarea necorespunzătoare domeniului respectiv şi sunt nemulţumiţi că punctul pe serviciu plătit cabinetelor acestora de către Casa de Asigurarări de Sănătate este 4,5 lei, în contextul în care punctul era de 4,31 lei, în anul 2021. Protestul a fost anunţat pe pagina de Facebook a Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Ambulator.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Pt ca populatia este imbatranita. Aceasta situatia este cauzata de politica dezastroasa practicata de PSD timp de 34 de ani, in care a gonit populatia tanara in afara tarii, in tara ramanand cei ce au avut o pila, o relatie, cu care sa se poata angaja, sa poata trai. Cand vorbeste Ciolacu de dezastrul din sanatate si de sumele uriase de bani, aceste sunt OPERA PSD !!!! Actuala opera a PSD consta si in inlocuirea bastinasilor romani cu emigranti, preferand in loc sa plateasca decent un roman, mai bine sa aduca un emigrant. In 10 ani se va ajunge ca populatia Romaniei sa fie una CORCITA ! Cine crede minciunile lui Ciolacu inseamna ca este un mare FRAIER.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *