Internațional

Summit-ul celor opt state baltice AR PUTEA fi gazduit de R. Moldova

După reuniune, în cadrul unui briefing, Corman a declarat că vizita preşedintelui Parlamentului suedez, a coincis cu finalizarea programului de asistenţă pentru consolidarea democraţiei parlamentare în Republica Moldova. 

"Noi am discutat perspectivele de organizare la Chişinău, în 2014, a unei întrevederi în formatul "Nord-Baltic 8". Pe parcursul ultimului an, în calitatea sa de coordonator al iniţiativei NB8, Suedia a pus accent pe dezvoltarea parteneriatului estic, în ajunul Summit-ul de la Vilnius. Contăm în continuare pe susţinerea Suediei în ceea ce priveşte aspiraţiile noastre europene", – a reiterat el. 

Corman a declarat că Suedia a oferit Moldovei 32 mln. de euro pentru implementarea a 16 proiecte ce vizează drepturilor omului şi egalitatea de gen, democraţia, dezvoltarea infrastructurii şi descentralizarea. Per Westerberg şi-a exprimat dorinţa de a vedea Republica Moldova parte componentă a Europei cu Acord de comerţ liber şi regim de vize liberalizat. 

"Pentru aceasta Moldova trebuie să îndeplinească toate condiţiile. Sper ca acestea să fie realizate în viitorul apropiat", – a opinat speakerul.
"INFOTAG" precizează: Proiectul Nordic Baltic 8 a fost creat reieşind din perspectivele unor colaborări mai fructuoase dintre statele Europei de nord cu Ţările Baltice. Membrii proiectului sunt: Estonia, Lituania, Letonia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda şi Islanda. 

Timpul.md via Infotag.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *