Social

Summitul Comunității Politice Europene: Regatul Unit a donat polițiștilor din R. Moldova echipamente de protecție pentru asigurarea securității

În contextul Summit-ul Comunității Politice Europene care va avea loc la 1 iunie, Regatul Unit a donat căști și veste antiglonț Poliției din Republica Moldova care urmează să asigure securitatea evenimentului internațional, a declarat Ambasada Marii Britanii la Chișinău.

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, s-a întâlnit cu ambasadorul Steven Fisher. Diplomatul britanic a apreciat activitatea forțelor de ordine din R. Moldova, făcând referire, în special, la provocările din timpul demonstrațiilor recente din țara noastră, scrie Deschide.md.

„Am fost impresionați de modul în care poliția a menținut ordinea publică în timpul recentelor demonstrații, care au implicat diverse provocări. Ați protejat dreptul legitim al cetățenilor de a protesta, protejând în același timp societatea de cei care ar submina statul de drept. Recenta operațiune de contracarare a unei tentative de subminare a guvernului inspirată de actori străini a fost deosebit de impresionantă”, a remarcat  Steven Fisher.

În acest sens, reprezentantul Ambasadei Marii Britanii la Chişinău a declarat că Regatul Unit va continua să sprijine securitatea, prosperitatea și buna guvernare în R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *