MoldovaUE / Nato

Summitul NATO de la Vilnius: O declarație cu referire la R. Moldova va fi adoptată

O declarație cu referire la Republica Moldova va fi adoptată la Summitul NATO care va avea loc la 11-12 iulie la Vilnius, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Oficialul a confirmat că va participa la reuniunea miniștrilor de Externe în marja summitului.

„Pentru țara noastră parteneriatul cu NATO este foarte important, este un parteneriat foarte pozitiv care ne permite să menținem Republica Moldova în condiții de pace, de calm. Lucrăm cu NATO pentru a fortifica capacitățile noastre de asigurare a securității statului. NATO este o organizație care, alături de Uniunea Europeană, a asigurat pacea pe continentul european în ultimii 70 de ani. Uniunea Europeană și NATO sunt două organizații care au asigurat, asigură și vor asigura pacea în zona euro-atlantică. Pentru Republica Moldova aceste relații sunt foarte importante, avem un dialog constant cu NATO”, a declarat Nicu Popescu, transmite Radiomoldova.

Reuniunea miniștrilor de Externe ai țărilor Alianței militare, dar și ai statelor partenere, între care și Republica Moldova, va fi prezidată de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

În cadrul unui interviu, oficialul a menționat că în interiorul Alianței există un suport impecabil, activ și integrat pentru țara noastră.

Mircea Geoană a mai precizat că nu se vorbește despre garanții de securitate, dar însuși parcursul european al Republicii Moldova implică o evoluție a relației în sfera de securitate a UE și NATO. În opinia sa, țara noastră este unul dintre puținii parteneri ai acestor organizații, care se confruntă în prezent cu un război hibrid total declanșat de Rusia.

Vă amintim că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu urmează să participe la summitul NATO de la Vilnius. Evenimentul se va desfășura la începutul săptămânii viitoare.


1 comentariu

  1. Idiotilor ! Vreti garantii de securitate ? Daca cereati unirea cu Romania aveati si garantii de securitate. Asa… aveti un parteneriat care nu garanteaza nimic. Fereasca Sfantul sa aveti nevoie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *