Sănătate

Şunca şi ouăle diminuează riscul malformaţiilor la noi-născuţi

Pentru gravidele care se luptă cu greţurile de dimineaţă, nu e chiar micul dejun ideal. Însă cercetătorii americani arată că o substanţă din ouă şi din şuncă este extrem de benefică, relatează The Daily Mail.

Este vorba despre cholină, o substanţă esenţială pentru dezvoltarea creierului copiilor nenăscuţi. Dacă dieta viitoarei mămici nu conţine destulă cholină, creierul micuţului va avea prea puţine vase de sânge, existând riscul ca acesta să aibă dificultăţi de învăţare.

Aceasta se poate gasi în ouă, şuncă, ficat, rinichi, lapte, germeni de grâu, spanac sau conopidă. Studiile arată că una din patru femei are o deficienţă de cholină.

Sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *