ActualitateSănătate

Sunt două milioane de români fără asigurare de sănătate

Două milioane de români nu sunt asigurați la Sănătate, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. ”În cursul anului trecut, au fost făcute peste 700.000 de consultaţii pentru pacienţii neasiguraţi”, a precizat Rafila la Prima TV. Sănătăţii. ”O persoană fără asigurare medicală nu beneficiază de concediu medical. Noi am introdus, printr-o ordonanţă din anul 2022, posibilitatea ca persoanele fără asigurare să beneficieze de un pachet minim de servicii medicale, servicii care se desfăşoară la nivelul medicului de familie, adică un consult. Dar această persoană nu beneficiază nici de trimitere, nici de reţetă compensată, deci ei trebuie să suporte aceste costuri.

Sigur, dacă ai o boală care necesită o intervenţie medicală, atunci ai ori unitatea de primiri urgenţe, ori medicul de familie. Sistemul funcţionează de la 1 Ianuarie 2023. Aş vrea să-mi cer scuze faţă de colega mea, doamna preşedintă a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care cred că a făcut o mică confuzie: nu intră în vigoare de la 1 iulie 2024, funcţionează deja de la ianuarie 2023. Iar finanţarea vine de la Ministerul Sănătăţii prin transfer către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. În cursul anului trecut, au fost făcute peste 700.000 de consultaţii pentru pacienţii neasiguraţi”, a spus Alexandru Rafila în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV. Întrebat dacă, în prezent, sunt 700.000 de români neasiguraţi, ministrul Sănătăţii a răspuns: ”Sunt vreo două milioane. E o cifră mare, asta e realitatea”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Mancatorul asta de rahat se face ca nu stie de unde provin cei 2 milioane de neasigurati, si stiti si voi, astia de la Timpul, si toata lumea stie. Dar sa va zic eu, daca voi scrieti si nu stiti de unde: sunt tocmai cei 2 milioane de someri nesomeri, care dispar din actele statului roman dupa cele 6 luni in care statul ii atesta ca someri, de parca dupa 6 luni nu ar mai fi. Iar statul, in smecheria lui de stat, ca sa nu cumva sa acorde ajutor material celor ce depasesc cele 6 luni (pt ca ar fi obligat de legislatia europeana, care oricum o incalca), ii sterge din liste ca si cum nu ar mai exista. Si in plus, mai apare si in statistica, ca in Romania rata somajului este mica, Dimpotriva, se minte enorm de catre statul roman ! In Romania rata somajului este EXTREM de mare ! Pt ca in randul somerilor nu se regasesc cei ce depasesc 6 luni de somaj, adica tocam cei 2 milioane de care ne spuen Rafila ca si cand nu ar sti de unde provin. Mai, dar cine este STATUL ROMAN, de face asa smecherii ? Statul roman sunt urmatorii: parlamentarii cu indemnizatii nesimtite, ministri, functionarimea din primarii si prefecturi care plimba hartii si traiasc pe salarii foarte mari si nejustificate pt munca depusa, militarii si politistii care ies la pensie la 40 de ani cand abia ce au invatat bine tainele meseriei si sa vina altii in loc, care abia sa invete si ei cat de cat pana la alti 40 de ani si nepotii si cunostintele lor. Asta este STATUL ROMAN, acela care nu vrea sapuna in acte pe cei cfare nu au un loc de munca dupa 6 luni. Si apoi mananca rahat la PRo TV ca ” nu este forta de munca in Romania” si “trebuie sa aducem de afara” ! Pai, mai, smeceherilor, in loc sa platiti indieni cu minim pe economie, platiti un pic mai bine romanii sau daca nu vreti, munciti doar voi si familioa voastra in firmele voastre ! Adusul asta de indieni va face ca peste zeci de ani sa nu mai avem romani in Romania, ci indieni sau alte natii, intocmai cum s-a mai intamplat in istoria noastra cu tiganii, ca acum sunt mai muti tigani ca romani in Romania ! Dar cui ii pasa ? Statul roman minte la greu, somajul e mic, someri nu sunt, dar de unde sunt astia 2 milioane de neasigurati atunci ?

  2. Un politruc nemernic au murit ogroaza de oameni de covid Toți proștii au funcții. Bine că ei se operează în Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *