Justiție

„Sunt gata” să înceapă vettingul în privința pretendenților la funcția de judecător la CSJ. „Am asigurat membrii Comisiei că vor avea toată susținerea și conlucrarea de care au nevoie”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și deputații Vasile Grădinaru și Veronica Roșca au avut luni o întâlnire cu membrii Comisiei de evaluare a candidaților la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), transmite Ziarul Național.

În cadrul discuțiilor, membrii comisiei au menționat că sunt gata să demareze vettingul în privința pretendenților la funcția de judecător la CSJ.

„Am asigurat membrii Comisiei că vor avea toată susținerea și conlucrarea de care au nevoie, pentru ca procesul de vetting să fie independent, calitativ și în termeni rezonabili. Așteptările noastre sunt ca până la finele anului să avem o nouă componență a CSJ, care să fie compusă din persoane profesioniste, independente și integre”, a precizat deputatul Grădinaru.

De asemenea, membrii Comisiei au dat asigurări că vor avea grijă să asigure un proces corect, pliat pe așteptările societății.

„Evaluările similare în Albania și Ucraina îi va ajuta pe membri Comisiei să asigure un proces de evaluare corect, iar candidații care vor promova vettingul să fie un etalon pentru sistemul judecătoresc”, a conchis deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *