ActualitateSănătate

Suntem cel mai blolnav popor! Cu orice risc, nu am s-o fac!

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, cu privire la faptul că că pacienții cronici nu sunt scutiți de acea contribuție la sănătate care se reține pe durata concediului medical că s-a luat o decizie rapidă.

”CASS plătim cu toții, și eu și dvs. Oriunde în lumea asta nu poți să ții sistemul de sănătate fără contribuții de sănătate. (…) Am luat o decizie în Guvern și am exceptat această taxă, cu alte cuvinte cel aflat în cpncediu medical pentru maternitate, pentru că are copilul bolnav, pentru boli cronice, pentru cancer va avea un venit suplimentar, cu această, taxă de 10%. Am luat o decizie rapidă, pentru că deja se tot întârzia pentru a se interveni în Parlament pe acest act normativ, și nu sunt probleme în ceea ce privește bolnavii cronici”, a declarat premierul. Ciolacu a precizat că indiferent cât de mult va fi criticat își asumă această declarați.

„Suntem cel mai bolnav popor din lume, potrivit statisticilor ( privind concediile medicale – n.r). Dacă doriți ca eu să dau venitul mai mari celui care a răcit și stă 5 zile acasă nu am să o fac! Să încurajez ca cel care e răcit și stă acasă să primească cu 10% mai mult decât cel care este la serviciu nu am să o fac. Adevărat, pentru bolnavi cronici, pentru oncologie, pentru mame, pentru copii bolnavi categoric că cheltuielile sunt mai mari. Dar eu știu că aspirina este compensată… adică să dau și medicamente compensate pentru tuse și junghi să plătesc tot și să suport, eu statul român, la acestă dimensiune de 6 miliarde pe an concedii medicale nu am s-o fac”, a subliniat șeful Executivului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Ce sunt “stirile” aste de rahat cu Ciolacu ?
    Uite aiici stirea cu Ciolacu care trebuia sa o dai, desteptule de ziarist care te crezi ziarist la Timpul:
    „Dacă actualele autorităţi moldoveneşti optează pentru unificare (cu România), regiunea autonomă Găgăuzia nu va rămâne tăcută.
    Orice iniţiativă de unificare va presupune demararea imediată a procedurii de separare a Găgăuziei şi revenirea la republica independentă Găgăuzia”, a scris Guţul pe Telegram.
    Chiar asa Evghenia ? Ce-ai sa faci tu intre Ucraina si Romania ? Pai Evghenia, ai venit si ai fost primita in Moldova si te faci stapana acum ? Unde ai sa te duci cu pamantul ? In Rusia ? Tot aici ramai Evghenia. Ia exemplu de la fosta bascana Irina Vlah, care, vorbitoare de rusa, s-a apucat si a invatat limba romana. Si este chiar bucuroasa ca a invatat romaneste, desi spune ca i-a fost greu sa invete, dar a reusit. Declara ca s-a integrat complet.

  2. Dreptul demnitarilor români (de a-şi dori unire, anexare) se opreşte exact acolo unde încep drepturile şi libertăţile noastre, ale moldovenilor. Interesul nostru naţional este să păstrăm statalitatea şi identitatea moldovenească. Dragi vecini români, suntem prieteni şi fraţi, dar nu săriţi gardul, că nu e frumos!”, a scris Igor Dodon pe reţelele de socializare.

    Premierul Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu pentru media de la Bucureşti că susţine unirea Republicii Moldova cu România.”Republica Moldova este sustenabilă datorită ajutorului României. Acesta este adevărul. În Republica Moldova trăiesc români, ca şi mine. Istoria a făcut o nedreptate”, a spus premierul României într-un interviu pentru DC News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *