Femeia

Suntem mai puternice decât bărbaţii

Dovada – urmăriţi-o pe Hillary Clinton. Ca ea, mai sunt urmaşe ale Evei care poartă pantalonii într-o relaţie, în funcţii de conducere, sau în locuri de muncă numite „periculoase” pentru femei. Iar dacă bărbaţii continuă să nu recunoască asta, ştiinţa o confirmă… negru pe alb.

Femeile pot face mai multe lucruri odată

Nu este deloc greu să ne uităm la televizor, să discutăm la telefon cu prietena cea mai bună şi să ne facem manichiura. Toate în acelaşi timp! Se pare însă că doar noi putem face asta. Cercetătorii au demonstrat că la bărbat creierul este astfel configurat încât să facă un singur lucru odată, deoarece există mai puţine conexiuni între emisferele stângă şi dreaptă, iar creierul este mai compartimentat. Dacă, printr-un experiment, îi veţi scana creierul în timp ce citeşte, veţi constata că, practic, el este surd.

Femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii

Este dovedit ştiinţific: femeile trăiesc, în medie, cu cinci-şase ani mai mult decât bărbaţii. 85% din populaţia trecută de o sută de ani a planetei este reprezentată de femei. Secretul longevităţii noastre? Prudenţa specific feminină care ne păzeşte de accidente şi excese.

Femeile tolerează mai bine durerea

De-a lungul vieţii, femeile se confruntă frecvent cu suferinţe mai intense şi astfel ele îşi impun să treacă peste senzaţia de durere iar, în timp, ajung să se obişnuiască cu ea. Oamenii de ştiinţă au studiat activitatea cerebrală de răspuns la durere. Concluzia? La femei, există mai multă activitate în regiunile „ocupate” cu procesarea emoţiilor, iar la bărbaţi regiunea din creier cu cea mai mare activitate este cea care încearcă să găsească soluţii de a evita durerea.

Lucruri pe care noi le putem face mult mai bine

Un studiu arată că poliţistele sunt mai demne de încredere, mai puţin coruptibile, iar abilităţile lor verbale au deseori efect calmant, care înlătură situaţiile cu potenţial periculos.

Se pare că femeile pot citi mai bine emoţiile şi expresiile faciale ale adversarilor, ceea ce le face mai bune jucătoare de poker.

În faţa unei femei atrăgătoare şi inteligente oricine va dezvălui, fără să vrea, mari secrete. Aşa că, adio domnule Bond! Bine ai venit, doamna Hari!

Femeile sunt mai bine adaptate atât mental, cât şi fizic, pentru călătorii de lungă durată în spaţiu. Mai mult, femeile au o masă corporală redusă: de aceea au nevoie de mai puţine calorii şi creează mai puţine deşeuri.

(S. U.)

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *