Social

Suntem unicul popor ce plătește DUȘMANII care-i trădează aspirațiile

În ce privește independența țării noastre, dacă s-ar dori mult, dacă cei de la putere, dar și cei din opoziție și-ar iubi cu adevărat poporul și țara, cei din Transnistria și din Găgăuzia (asmuțiți de Rusia), n-ar îndrăzni să-și ceară independența față de RM. Însă la cârma țării se află oameni străini de acest popor, care nu respectă durerile și aspirațiile acestua: ocupația o numesc eliberare, limba – moldovenească (fiecare la dorință, nu țin cont de știință) și minciuna – istorie. Deportările, represiunile pentru ei sunt prostii, adică trebuie să uităm, așa a fost timpul. 
După cum cred comuniștii, socialiștii și ceilalți dușmani ai acestui popor, noi nu avem dreptul la memorie. Uitați-vă, oameni buni, cum rușii își cinstesc eroii, dar noi parcă nu i-am avea…80% din aleșii poporului luptă cu înverșunare pentru a-și rezolva propriile interese pentru avere. Cerem de la parlamentari, care fac declarații în privința situației tensionate cu Transnistria (relațiilor cu Rusia), să nu îngenuncheze, să nu ne umilească, dar să ceară deschis, fără teamă, retragerea trupelor rusești din țara noastră. Ei trebuie să slujească acest popor, nu altcineva… Vedeți, oameni buni, ce fac comuniștii și alții în parlament? Ce avalanșă de dușmani, unul după altul, ies la microfon în parlament să pună numeroase piedici spre intrarea noastră în Uniunea Europeană, murdărind și înjosindu-i pe români, adică pe noi, căci trebuie lor să le-o spunem cât mai des, că suntem rupți cu forța de la pieptul României (și aici care nu vor să înțeleagă acest lucru, sunt dușmani). Suntem unicul popor care plătește dușmanii ca ei să trădeze cele mai importante aspirații ale lui. Vedeți cum rușii și mancurții fără patrie, plătiți de Rusia, ies destul de des în stradă, la diferite demonstrații împotriva noastră? Și ce înverșunați și plini de ură sunt?! Și preoții! Dacă nici ei nu sunt ai noștri, ai Mitropoliei Basarabiei! Ei, dușmanii, sunt foarte uniți și luptă pe toate fronturile pentru a ține poporul nostru pe loc în izolare și neștiință, fără dezvoltare. Ei zic că trebuie să dăm de fiecare dată riposta cuvenită, convingător, în cunoștință de cauză.

Ce eroi ai poporului nostru român cunoaște poporul? Niciunul! Ce sărbători naționale cinstim? Niciuna! Ce învățăm copiii la grădiniță, școli, facultate? Ce cunosc ei despre Ștefan cel Mare, M. Eminescu, Gr. Vieru, D. Matcovschi și de alți mari înaintași de ai noștri? Poate pretinde cineva că le cunoaște operele?

Am văzut la televizor pe niște reprezentanți ai comuniștilor (comsomoliști) care cereau demiterea ministrului Educației strigând „Rușine! Da! Rușine!”, dar nu pentru ministru, căci, în sfârșit, s-au văzut adevăratele cunoștințe ale elevilor, dar pentru cei ce nu învață, dar vor să copieze! Se duc la instituții superioare de învățământ, plătind mulți, mulți bani de-ai părinților, apoi „ne vin de fericesc norodul cu chipul lor isteț de oaie creață!”…

Dacă s-ar face acum Ștefan cel Mare în zilele noastre, pe mulți i-ar trage în țeapă ca și Vlad Țepeș, după cum a spus și Dorin Chirtoacă și a repetat și Dodon, uitând, că și el ar fi printre ei…

Cu respect, Tatiana Băgu,
pedagog pensionar,
Telenești

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *