Supă cremă de ciuperci
Ingrediente
2 morcovi întregi, curăţaţi
1 pătrunjel întreg, curăţat
1 ceapă galbenă, mărunţită
1 felie ţelină, mărunţită
aprox. 600 ml apă
2 mâini de ciuperci întregi, curăţate
200 ml lapte
sare şi piper
1 linguriţă făină
1 linguriţă zeamă de lămâie
ulei de măsline
pâine prăjită
Mod de preparare
Într-o oală de supă, puneţi puţin ulei de măsline şi căliţi ceapă împreună cu ţelină. Adăugaţi şi ciupercile şi amestecaţi, după 3 min. adăugaţi făină, amestecaţi şi turnaţi apă fierbinte.
Adăugaţi legumele, săraţi şi lăsaţi la fiert pentru aproximativ 20 min.
Când legumele sunt fierte, îndepărtaţi-le cu o furculiţa. Apoi separaţi zeama de ciuperci, şi pisaţi ciupercile într-un blender.
Amestecaţi ciupercile pastă cu zeamă în care au fiert şi adăugaţi laptele. Lăsaţi să dea un clocot şi apoi condimentați supa cremă cu piper şi sare, usturoi şi lămâie.
Serviţi cu pâine prăjită, tăiată cubuleţe.
Poftă bună!