Supă cremă de dovlecei
Timp de gătire: 15 minute
Porții: 2
Ingrediente:
1 ceapă
2 dovlecei
500 ml supă de pui sau de legume
3 căței de usturoi
2 linguri de zeamă de lămâie (opțional)
3 linguri de ulei
200 ml iaurt
1 gălbenuș
sare și piper
mărar
Preparare:
Spălați dovleceii și tăiați-i cuburi.
Curățați ceapa și tocați-o.
Curățați și tocați usturoiul.
Sotați dovleceii cu ceapa într-o oală mică.
Adăugați supa și usturoiul tocat și fierbeți dovleceii aproximativ 15 minute.
Luați oala de pe foc și pasați cu blenderul de mână până se face cremă.
Pentru contrast, se poate adăuga puțină zeamă de lămâie.
Separat, preparați un liezon. Într-un castron amestecați iaurtul cu gălbenușul.
Încorporați liezonul puțin câte puțin în cremă.
Potriviți de sare și piper.
Adăugați verdeața tocată mărunt și serviți.
Timp de pregătire: 15 minute
Sursa: cevabun.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!