Supă cremă de pui cu ciuperci
Ingrediente
– 1,5 litri de apă
– un pui mic
– 250 g ciuperci
– o bucată de țelină
– o rădăcină de pătrunjel
– o ceapă mică
– o linguriță de faină
– 50 g smântână
– un gălbenuș
– 1 dl ulei sau unt
– sare, piper, jumătate de lămâie
Mod de preparare
Puiul curățat și spălat se pune la fiert întreg împreună cu zarzavaturile, în apă rece cu puțină sare. Când este gata, se scoate, se detașează carnea de pe oase și se taie bețișoare sau cubulețe, nu prea mari. După ce carnea s-a fiert și zarzavaturile s-au înmuiat, se strecoară și se pasează. Pireul obținut se pune în supă și se dă în câteva clocote. Gălbenușul, amestecat cu faina și cu smântâna, se toarnă peste supă, se potrivește de sare și se mai fierbe circa 20 de minute. Ciupercile se adaugă în supă împreună cu bucățelele de pui fiert. În final se stoarce în supă jumătate de lămâie. Când crema este gata, se servește cu crutoane și pătrunjel tocat.
Notă: Pâinea va fi rotundă, cu coaja tare și cu miezul scobit, iar în interior se va turna supă, garnisindu-se cu crutoane și pătrunjel tocat.