Culinar.md

Supă de hrișcă și cartofi

Supa de hrișcă și cartofi nu conține niciun ingredient de origine animală și este recomandată persoanelor care țin post și celor care nu mănâncă carne. Această supă gustoasă și aromată este o modalitate excelentă de a înveseli meniul. Iar proporția de nutrienți conținută de hrișcă face ca supa să fie nu doar gustoasă, ci și sănătoasă, lucru apreciat nu doar de adulți, ci și de copii.

Ingrediente
hrișcă 8 linguri.
cartofi 3 buc.
ciuperci uscate 2 linguri.
morcov 1 buc.
ceapă 2 buc.
ulei de prăjit 4 linguri.
frunză de dafin 1 buc.
piper negru proaspăt măcinat
sare după gust
ierburi proaspete după gust

Mod de preparare
Pasul 1

Pentru supa de hrișcă și cartofi, se spală hrișca, se toarnă apă rece peste ea și se lasă timp de 30 de minute. Se curăță morcovii și se dau pe răzătoarea grosieră. Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se macină ciupercile uscate într-o râșniță de cafea până la obținerea unui praf.

Pasul 2
Turnați uleiul într-o oală cu bază grea în care veți găti supa de hrișcă și cartofi și încălziți-o la foc mediu. Prăjește ceapa și morcovul, amestecând frecvent, timp de 4-5 minute. Adăugați frunza de dafin, dacă doriți.

Pasul 3
Adaugă ciupercile tocate și călește-le împreună cu legumele pentru câteva minute. Se toarnă 2 litri de bulion de legume sau apă într-o oală și se aduce la fierbere. Clătiți hrișca într-o sită și adăugați-o în supă. Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 15 minute.

Pasul 4
Se curăță și se taie cartofii în bucăți mici, se adaugă în oală, se sărează după gust și se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute, până se înmoaie. Se toarnă supa de hrișcă și cartofi în farfurii, se presară cu ierburi proaspete și se stropește cu ulei de usturoi sau orice ulei aromat, după gust. Se servește la masă.

Sfat util
Stropiți supa de hrișcă și cartofi cu unt aromat. Uleiul se poate face acasă – se toarnă ierburi aromatice, busuioc sau rozmarin în ulei vegetal și se lasă la temperatura camerei timp de 4-5 zile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *