Politică

(SURPRINZĂTOR) Președintele Timofti despre Republica Moldova și România: Sunt două state românești

Întrebat cum își explică faptul că destinele celor două state sunt asociate permanent de către Kiev și Moscova, președintele Timofti a răspuns că atât Ucraina, cât și Rusia, înțeleg foarte bine că cele două state au foarte multe lucruri în comun, având în vedere că sunt două state românești.

„Și Ucraina, și Rusia, înțeleg că fiind două state românești, sunt două state care au multe în comun. În același timp ele sunt state independente, suverane, care construiesc relații bilaterale în baza normelor dreptului internațional. Aderarea noastră la Uniunea Europeană o să ne apropie și mai mult”, a declarat Timofti.

Nicolae Timoft este convins că Republica Moldova va parafa acordul de asociere la Vilnius, indiferent de surprizele care pot apărea pe parcurs sau de presiunile care se fac. „Trebuie să fim gata pentru orice surprize. Dar eu sunt convins că noi vom reuşi să ajungem cu bine, la Vilnius, la parafarea acordului de asociere”, a spus președintele.

Întrebat dacă UE condiţionează semnarea acordului de găsire a unei soluţii pentru problema transnistrieană, preşedintele Republicii Moldova a răspuns: „Nu, aşa condiţii nu au fost puse”.

„Important e să reuşim să-i convingem pe partenerii noştri ruşi să-şi retragă armata de pe teritoriul nostru. Eu cred că situaţia se va schimba şi atitudinea Rusiei se va schimba. Sunt deja hotărâri adoptate de instituţiile internaţionale”, a explicat Nicolae Tomofti.

Sursa: infoprut.ro via tvr.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *