Social

„Surpriză”. Membru proaspăt numit la CSM este învinuit într-un dosar de corupție

Iulian Muntean, membrul proaspăt numit la Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM), fiind delegat de Parlament, este învinuit într-un dosar de corupție.

Cazul este unul răsunător, din anul 2018, când mai mulți angajați ai Academiei de Studii Economice (ASEM) au fost reținuți pentru că ar fi luat mită. Într-un răspuns pentru Realitatea, Procuratura Anticorupție (PA) informează că pe 5 iunie 2018, la domiciliul și în automobilul lui Iulian Muntean, a fost efectuate percheziții, transmite Știri.md.

Astfel, pe 3 septembrie 2018, fiind lector la Academia de Studii Economice, de comun cu alte persoane, ar fi evaluat studenți cu note mari la mai multe discipline și ar fi primit în schimb mijloace financiare.

„Hotărâre în privința învinuitului Iulian Munteanu, la moment nu este adoptată. Cauza penală în care Iulian Munteanu are calitatea de învinuit, se află în exercitarea organului de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție, iar urmărirea penală este în desfășurare”, a informat PA.

Totodată, reprezentanții CNA au spus că vor reveni cu detalii despre acest dosar.

Deocamdată, Iulian Muntean nu a venit cu nici o reacție.

De asemenea, Realitatea.md a cerut comentariul membrilor CSM Ion Guzun și Sergiu Caraman, dar și a președintelui Comisie juridice, numiri și imunități – Olesea Stamate. Aceștia nu au venit cu o declarație, deocamdată.

În 2018, CNA a descins la șase profesori și trei intermediari, care favorizau studenții la examene, la susținerea practicii și a tezelor. Sumele pretinse pentru asemenea „servicii” ajungeau la 550 de euro.

Iulian Muntean face parte din cel de-al doilea grup al candidaților non-judecători, înaintați de Parlament la funcția de membru al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în mai 2023. El a fost audiat de Comisia Pre-Vetting în contextul procesului de evaluare a integrității financiare și etice a candidaților la CSM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. N-avem nicio sansa sa izbutim cu reforma in justitie. Tot ” materialul” care ne este pus la dispozitie vine dintr-un mediu bolnav

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *