CSI / RusiaRăzboiUcraina

Surse: Ucraina a atacat din nou în Crimeea şi a distrus un sistem rusesc de apărare antiaeriană în apropiere de oraşul Evpatoria

Ucraina a distrus joi, 14 septembrie, un sistem de apărare antiaeriană al ruşilor din apropierea oraşului Evpatoria, în Crimeea anexată, într-un atac cu drone şi rachete desfăşurat în timpul nopţii de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) şi de marină, a declarat pentru Reuters o sursă din spionajul ucrainean.

Rusia a declarat că apărarea sa aeriană a doborât 11 drone de atac în timpul nopţii deasupra Crimeei, peninsula ucraineană pe care Rusia a confiscat-o şi anexat-o ilegal în 2014.

Sursa ucraineană a declarat că mai întâi dronele au anihilat un sistem rusesc de apărare aeriană de tip ”Triumf”, atacându-i radarul şi antena. Marina a tras apoi două rachete de croazieră Neptun, de fabricaţie ucraineană, asupra complexelor de lansare a sistemului, a precizat sursa.

Racheta anti-navă Neptun a fost modificată pentru a ataca ţinte terestre, spun analiştii militari.

Atacul are loc la o zi după ce Ucraina a lansat rachete asupra portului Sevastopol din Crimeea, unde se află Flota Mării Negre a marinei ruse, într-un atac care a avariat o navă de desant şi un submarin, semnalând capacităţile crescânde ale Ucrainei în materie de rachete.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *