Război

Susținând Ucraina, evităm ca armata americană să intre în război cu Rusia – Biden

Președintele american Joe Biden a declarat că asistența acordată de Statele Unite Ucrainei împiedică implicarea trupelor americane într-un război cu Rusia.

Liderul american a menționat că experiența războaielor mondiale din secolul trecut a arătat că, atunci când agresiunea în Europa rămâne fără răspuns, criza nu dispare de la sine și, prin urmare, implică direct Statele Unite.

“Ținem trupele americane departe de acest război prin susținerea curajoșilor ucraineni care își apără libertatea și patria. Le furnizăm arme și ajutor economic pentru a stopa dorința de cucerire a (președintelui rus) Putin înainte ca conflictul să se extindă și mai mult”, a subliniat Biden.

El a precizat că creierul de la Kremlin și gruparea teroristă Hamas speră să distrugă stabilitatea și integrarea regională largă și să profite de următoarea tulburare, astfel că America nu poate și nu va permite acest lucru, pentru interesele sale de securitate națională și pentru binele lumii.

“Această convingere stă la baza abordării mele de a sprijini poporul ucrainean în timp ce acesta continuă să își apere libertatea de războiul brutal declanșat de Putin”, a adăugat Biden.

Președintele american a reamintit că Statele Unite nu sunt singurele care ajută Ucraina, deoarece peste 50 de țări li s-au alăturat pentru a se asigura că Kievul are tot ce îi trebuie pentru a se apăra, asumându-și totodată o mare parte din responsabilitatea economică pentru sprijinul acordat.

Anterior, Biden a semnat un proiect de lege de finanțare guvernamentală pe termen scurt pentru a evita o închidere a guvernului, care nu conține fonduri pentru sprijinirea Ucrainei sau a Israelului.

Proiectul de lege privind cheltuielile nu include cererea de aproape 106 miliarde de dolari a Casei Albe care acoperă ajutorul pentru Israel și Ucraina.

Pachetul combinat de proiecte de lege, care include ajutoare pentru Israel, Ucraina, Taiwan și consolidarea frontierelor, ar urma să fie analizat în Senat după Ziua Recunoștinței, care va fi sărbătorită în SUA pe 23 noiembrie.

Congresmanul republican Don Bacon a declarat că întreaga Cameră a Reprezentanților știe deja ce să facă cu proiectul de lege privind ajutorul pentru Ucraina, precum și aproximativ câți bani vor să aloce Kievului. El crede că examinarea ar putea avea loc în decembrie.

Administrația Biden îndeamnă Congresul să aprobe cât mai curând posibil cererea Casei Albe de ajutor pentru Ucraina, pentru a preveni consecințe grave asupra capacităților sale de apărare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *