CSI / RusiaExterne

Susținătorul lui Putin acuză SUA că vor să pună mâna pe cerealele ucrainești: „Washingtonul vrea un Holodomor în Ucraina”

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev a acuzat miercuri Statele Unite că duc un război proxy cu Rusia, după ce Camera Reprezentanților a aprobat un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, și a spus că economia SUA va avea de suferit, scrie Reuters. La rândul său, președintele Dumei de Stat afirmă că SUA vor să declanșeze un nou Holodomor în Ucraina.

Pe pagina de Telegram, Dmitri Medvedev a scris că legea aprobată marți de Camera Reprezentanților este o încercare de a „aduce o înfrângere gravă țării noastre și de a-i limita dezvoltarea economică și infuența politică în lume”.

„N-o să le meargă. Imprimanta de bani cu ajutorul căreia America își crește constant datoria guvernamentală, deja umflată, se va defecta mai repede”, a mai declarat Medvedev.

Acesta a condamnat prețurile „nebunești” ale combustibililor și alimentelor din SUA, vorbind despre autorități americane „rusofobe”.

La rândul său, președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a acuzat Washingtonul că folosește pachetul de ajutoare pentru a „îndatora” Ucraina și a obține rezervele de cereale ale țării în locul plăților.

„Washingtonul vrea un Holodomor în Ucraina”, a scris el pe Telegram, referindu-se la foametea din anii 1930, are a omorât milioane de ucraineni.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Rusii bombardeaza Ucraina zi si noapte omorind oameni nevinovati si distrugind orasele in ruine ,dar invinuiesc SUA ca ar vrea sa fure griul ucrainean.Mai mare minciuna nici ca se poate inventa.Golodomorul l-a facut Rusia in Ucraina si Moldova…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *