Externe

Sute de cadavre găsite sub dărămături în Mariupol: Rușii demolează blocurile peste ele, e o ”caravană nesfârşită a morții”

Sute de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile clădirilor distruse din Mariupol, a declarat Petro Andriuşcenko, consilierul primarului din oraș, citat de BBC.

Petro Andriuşcenko vorbește într-un mesaj pe Telegram despre o ”caravană nesfârşită a morţii” în oraşul port ocupat de ruși.

Între 50 şi 100 de cadavre sunt descoperite în fiecare bloc, scoase de sub dărâmături şi duse la morgi sau – în funcţie de starea în care se află cadavrele – duse la groapa de gunoi.

În mesajul postat ieri, oficialul ucrainean a spus că aproximativ două cincimi dintre clădiri au fost verificate de forţele de ocupaţie până în prezent. Într-un nou mesaj postat joi dimineaţă, Andriuşcenko a susţinut că rușii au renunțat să mai verifice clădirile și că au început să demoleze imobilele, fără să mai caute cadavrele sub dărâmături.

Oficialul a spus că nu se va şti niciodată numărul exact al locuitorilor din Mariupol care au murit şi care se află încă sub dărâmături, urmând să fie îngropați printre gunoaie și moloz. „Fără cuvinte. Doar furie”, a adăugat Andriuşcenko.

Luna trecută, liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk a declarat că 60% din clădirile din Mariupol au fost distruse, iar dintre acestea 20% nu mai pot fi reconstruite.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *