Actualitate

Sute de granturi pentru doctorat puse la dispoziție de Ministerul Educației

Cotele de înmatriculare sunt repartizate între cele șase domenii de studii prevăzute de Nomenclatorul specialităților științifice. Este vorba despre științe ale naturii – 40 de granturi, științe inginerești și tehnologii – 37 de granturi, științe medicale – 65 de granturi, științe agricole – 11 granturi, științe sociale și economice – 102 granturi și științe umaniste – 58 granturi.

La propunerea Direcției Relații internaționale și integrare europeană a Ministerului, Planul de admitere la studii superioare de doctorat, ciclul III, prevede 25 de locuri cu finanțare de la buget pentru străini, în baza tratatelor internaționale la care Republica Moldova este parte.

Acordarea granturilor doctorale se realizează pe bază de competiție de proiecte științifice. Locurile prin contract, cu achitarea taxei de studii pentru studiile superioare de doctorat, ciclul III, sunt stabilite de către Școala doctorală autorizată provizoriu sau acreditată în conformitate cu prevederile cadrului normativ în vigoare, cu informarea Ministerului.

Sursa: ipn.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *