Social

Sute de licee din România și RM au semnat acorduri de colaborare

Conducerea liceelor din Republica Moldova a primit acordurile chiar din partea reprezentanților liceelor din România: 450 de cadre didactice care au transmis la careul festiv un mesaj din România și daruri pentru colectivul de elevi – un steag tricolor, panglici tricolore și posibilitatea de a participa la excursii de câte trei zile în mai multe zone turistice ale României.

„Totul a fost la superlativ, nu mă așteptam să fie atât de frumos, să am atât de multe lucruri de învățat și să plec cu așa amintiri frumoase”, a spus Steluța Pralea, profesoară la Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei, care a participat la festivitatea „Ultimul sunet” la Liceul Teoretic „Alecu Russo” din Chișinău. „A fost extraordinar!”, a apreciat și Vasile Baibarac, profesor la Liceul Tehnologic Ionel Teodoreanu din Victoria, prezent la festivitate în Liceul Teoretic Varnița din Anenii Noi.

Potrivit acordurilor semnate, parteneriatul între instituțiile de învățământ va crește nivelul de cooperare în domeniul educației formale și nonformale și va facilita organizarea schimburilor anuale de elevi pentru diseminarea de bune practici educative și pentru identificarea în comun a unor metode alternative de educație. 100.000 de basarabeni vor veni în România în intervalul iunie – octombrie în noua campanie pe care o pregătește Platforma Unionistă Acțiunea 2012.
 
Moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *