Social

Sute de patrulări comune, desfășurate la graniță de către polițiștii din R. Moldova, România și Ucraina în 2022

Polițiștii de frontieră din Republica Moldova și România au desfășurat, pe parcursul anului trecut, 725 de patrulări comune la granița moldo-română. În aceeași perioadă, polițiștii de frontieră au patrulat în comun cu cei din Ucraina de 460 de ori la granița moldo-ucraineană.

De asemenea, un bilanț al Poliției de Frontieră precizează că în prima lună 2022, polițiștii de frontieră moldoveni au mers în patrule cu omologii români în 58 de misiuni, iar cu colegii din Ucraina – în 117, scrie Ziarul Național.



Scopul acestor patrulări comune au drept obiectiv securizarea frontierelor și combaterea tuturor formelor de criminalitate transfrontalieră.

Măsurile au loc atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și al țărilor vecine, pe o adâncime de până la 10 km în interiorul statelor, și permit entităților de frontieră să-și optimizeze forțele și mijloacele, dar și să ofere posibilitatea extinderii competențelor în aplicarea diferitor tactici comune de acțiune pe linia securizării frontierelor comune.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *