Social

Sute de persoane din RM au fost înşelate de firme care vând produse prin teleshopping

Cetăţenii s-au plâns Inspectoratului Principal de Stat pentru Supravegherea Pieţei, Metrologie şi Protecţie a Consumatorilor (IPSSPMPC), iar Procuratura Generală a pornit o cauză penală pentru abuz în serviciu pe numele şefului întreprinderilor „Pradamirex” SRL şi „Tectonica-Med" SRL.

Potrivit procurorului Secţiei investigaţii financiar-economice, Gheorghe Ciobanu, cetăţenii au procurat dispozitive medicale care erau lăudate în exces cu scopul de a obţine profit. "Produsele nu aveau autorizaţie sanitară, certificate de conformitate şi avize din partea autorităţilor. Cetăţenii s-au plâns că dispozitivele nu au efectul promis şi că reprezentanţii firmelor nu au vrut să le întoarcă banii. Este vorba despre zeci şi sute de cetăţeni care au cheltuit zeci de mii de lei", a menţionat Gheorghe Ciobanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Contactat de TIMPUL, directorul Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor, Alexandru Cuzimuc, ne-a spus că cetăţenii se plâng des pe produsele procurate prin teleshopping. 

Amintim că TIMPUL a publicat în ediţia din 9 februarie curent articolul Business cu moartea, în care se menţiona cazul zguduitor al unei femei bolnave de două tipuri de cancer care a procurat de la firma „Tectonica-Med” suplimente alimentare în speranţa că se va trata. Aceştia îşi reclamau marfa drept „o vitamină minune”, care are capacitatea de a trata cancerul, leucemia, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, etc. Asemenea indicaţii sunt absolut interzise pe eticheta medicamentului, printr-o Hotărâre de Guvern. Acum femeia nu-şi mai poate întoarce banii înapoi şi nici nu poate da de cei care i-au promis „însănătoşire grabnică”.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *