ROMÂNIASănătateSocial

Sute de tineri au cerut, anul trecut, sprijin în cadrul Centrului de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor

Sute de tineri au cerut, anul trecut, sprijin în cadrul Centrului de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru tineri din Spitalul ”Sfântul Stelian” din Bucureşti, numărul celor care au intrat pe tratament de substituţie, cu metadonă, fiind de asemenea de ordinul sutelor, afirmă şefa acestui Centru, Maria Popescu.

”Numărul pacienţilor a crescut în ultimul an, datele sunt comparativ cu situaţia dinainte de pandemie, anul trecut, în cadrul Compartimentului de toxicomanie am avut 378 de pacienţi. Noi tratăm tineri adulţi. Media de vârstă este în scădere, asta o ştim cu toţii, o spun specialiştii”, a declarat, marţi seară, la Medika Tv, managerul Centrului de Evaluare si Tratament a Toxicodependenţelor pentru tineri ”Sfântul Stelian” .

Se precizează că a crescut şi numărul pacienţilor care se prezintă la spital pentru a fi incluşi în programul de sănătate mintală şi pentru a primi tratamentul de substituţie, metadona. ”Este clar că, fiind comparativ cu anul 2019, anul trecut pare unul care a venit cu o avalanşă de cazuri, din păcate, noile substanţe psihoactive care sunt foarte facil de procurat fac ravagii în rândul tinerilor. Este greu, dar noi suntem dispuşi să-i susţinem. Nu încurajăm utilizarea metadonei, dar ajută la stabilizarea pacientului şi la continuarea acestei lupte, pentru că este o luptă cu drogurile”, a arătat Maria Popescu.

Medicul a spus că toate persoanele care s-au adresat centrului şi au îndeplinit criteriile au fost admise pentru a fi ajutate în lupta împotriva dependenţei de droguri. Anul trecut, în program au fost 288 de pacienţi, însă nu toţi în mod constant. Unii au părăsit programul, alţii au decedat. ”Din păcate, avem şi situaţii de deces asociate consumului de droguri, trebuie să spuneam asta”, a adăugat managerul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *