Actualitate

Sute de tineri vor să învețe peste Prut: Au întâlnit răsăritul în fața Consulatului României

Astăzi începe etapa din Capitală a concursului de admitere la universităţile din România. Chiar dacă Ambasada a anunţat că pentru a evita aglomeraţia, a fost stabilit un program special, totuşi cozile nu au putut fi evitate.

Tinerii spun că au venit mai devreme pentru a fi printre primii. "Este ora cinci dimineața și de acum sunt 210 persoane pe listă. Eu sunt pe locul șaptezeci și doi. Sperăm că reușesc azi".

Candidații pot să se prezinte la sediul Secţiei Consulare în funcţie de inițiale. Astfel, numele celor care începe cu litere de la „A” la „M” sunt îndemnați să se prezinte în zilele de 23 și 25 iulie. Candidații ale căror iniţiale sunt de la „N” la „Z” sunt așteptați în 24 și 26 iulie. În 27 iulie, când este ultima zi de depunere, urmează să se prezinte cei care nu au reușit să depună dosarul în zilele recomandate.

"La ora trei am venit, să depunem actele pentru studii în România. Nu, nu ne este somn. Îmi doresc asta, de aceea și nu mă simt obosită. Studiile sunt mai calitative decât în Moldova, diploma este recunoscută peste hotare".

Mulţi dintre tineri spun că vor depune actele la mai multe universități. "Vreau să fac limbi străine. Vreau să aleg trei orașe în care va fi posibil, la trei universități. Sper la buget. Vreau o diplomă europeană, recunoscută în lume și un viitor mai bun pentru mine și viitoarea mea familie."

În anul de studii 2015-2016, statul român oferă tinerilor moldoveni 5.000 de locuri subvenţionate în licee, colegii şi universităţi.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *