Actualitate

TAB-ul din fața Brigăzii de Infanterie Motorizata nr .1 „Moldova” din Bălți a fost vandalizat cu simbolul fascismului rus – „Z” / FOTO

În această nopate, persoane necunoscute au desenat simbolica fascismului rusesc pe un TAB din fața Brigăzii de Infanterie Motorizată din orașul Bălți.

Este al doilea incident cu acte de vandalism cu implicarea simbolurilor fascismului rusesc. Amintim că în urmă cu câteva zile cimitirul Eroilor români a fost profanat cu aceiași „simbolică”.

Reacția Ministerului Apărării din R. Moldova

Ministerul Apărării confirmă că persoane necunoscute au vandalizat, în această noapte, blindata de pe postamentul aflat în fața Brigăzii 1 Infanterie Motorizată „Moldova” , care este un monument dedicat eroilor căzuți în conflictul armat din 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

La fața locului, de urgență, au fost solicitați reprezentanții Inspectoratului de Poliție din municipiul Bălți pentru a investiga cazul.

Urmele de vandalizare au fost înlăturate în scurt timp (fotografia de mai jos a fost publicată de Minister).

Ministerul Apărării condamnă orice acțiuni de vandalizare, inclusiv cele cu utilizarea simbolurilor interzise, în contextul acțiunilor de agresiune militară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *