CSI / Rusia

Tabloidul german Bild: Putin îşi trimite călăii din regiunile de est ale Ucrainei ocupate în războiul sirian

„În ultimele săptămâni, Kremlinul a regândit strategia de lupta în partea de est a Ucrainei, iar acum schimbările radicale sunt vizibile- au povestit reporterilor surse anonime.

În loc să se bazeze, că şi înainte, pe destabilizarea Ucrainei prin mijloace militare, acum se doreşte urmărirea parţială a prevederilor Acordului de la Minsk… „Călăii lui Putin” (cea mai mare parte foşti militari ruşi, voluntari şi mercenari), sunt în „dezacord total” cu nouă strategie… iar din cauza noilor planuri ale Kremlinului, Moscova riscă să se trezească cu o revoltă. ”

Potrivit Bild, la această ameninţare Kremlinul a reacţionat cu un „plan de îndrăzneţ”: mercenarii căliţi în luptele din Doneţk şi Lugansk sunt trimişi în Siria … Acest lucru se face pentru a-i potoli pe aceşti luptători şi, în acelaşi timp, pentru a oferi sprijin dictatorului Assad cu trupe „de valoare redusă” (pentru că nu sunt trupe regulate) din cadrul armatei ruse”.

„Putin a ordonat să se oprească luptele, şi, în acelaşi timp, a transferat din zona sute de militari, fapt care explică stoparea bruscă a atacurilor separatiste”, – spun sursele Bild. Calmul de pe linia de demarcaţie este constatat şi de Alexander Hug, reprezentantul Misiunii OSCE din zona. Potrivit lui, în luna septembrie s-a înregistrat „o scădere semnificativă a încălcărilor acordului de încetare a focului … Au fost zile când nu am observat niciun incident în Lugansk şi doar câteva -în Doneţk”.

Cam în acelaşi timp au început să vină rapoarte privind transferul trupelor ruseşti în Siria, şi aceşti doi factori „sunt conectaţi direct unul cu altul, afirmă sursele ucrainene ale Bild.

Pentru a verifică datele cercurilor militare, jurnaliştii Bild au apelat la deputatul ucrainean şi omul de afaceri Serghei Taruta. Până în octombrie 2014, acesta a fost guvernator al regiunii Doneţk şi „încă mai are conexiuni în teritoriile ocupate”.

„Nu este prima dată când situaţia devine mai calmă. Dar, mulţumesc lui Dumnezeu, numărul de luptători pe partea cealaltă este tot mai mic. Ieri am primit un mesaj din Doneţk, în oraş sunt răspândite pliante: separatiştii şi cei care lupta de partea lor sunt invitaţi în Siria, unde pot câştigă mai mulţi bani decât în ​​Donbas”, a spus Taruta.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *