Cultură

Tabloul “Țărăncuță cu fuior” de Nicolae Grigorescu, adjudecat la 85.000 de euro

Cea de-a două vedetă a licitației, lucrarea "Cap de copil" de Nicolae Tonitza, a fost adjudecată pentru suma de 58.000 euro.

Printre loturile cumpărate la prețuri ridicate s-au mai numărat: "Nud în fotoliu roșu" de Theodor Pallady, la 17.000 de euro, "Costum cu motive pastorale" de Georgeta Năpăruș, la 11.000 euro, "Deal" de Horia Bernea și "Piață din Tulcea" de Nicolae Dărăscu, fiecare la 10.000 de euro. Totalul rezultatelor licitației a fost de peste 400.000 euro, cu o rată de adjudecare de aproape 80%.

Potrivit unui comunicat remis, noua expoziție, vizitabilă de marți, va fi compusă dintr-o inedită selecție, de la piese de mobilier și artă decorativă de autor la o mulțime de bijuterii clasice și moderne, la pictură și grafică românească și europeană. Expoziția este organizată în Palatul Cesianu-Racoviță și în curtea acestuia.

Licitațiile lunii mai vor fi împărțite în două seri, la Athenee Palace Hilton. Pe 26 mai vor avea loc Licitația "3 avangardiști români din colecții europene: Magdalena Rădulescu, Hans Mattis Teustch și Alexandru Țipoia" și Licitația de Bijuterii și Design, iar pe 28 mai, Licitația de Sculptură și Mobilier de Grădină, "Licitația "Ciucurencu și Discipolii", Licitația "2 Maeștri ai Valorilor Românești: Ludovic Bassarab și Honoriu Crețulescu" și Licitația de Grafică și Hărți, inclusiv o colecție de gravuri Theodor Aman.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *