Politică

Țâcu – invitat mâine la CNA

În acest sens, Tâcu a venit, în cadrul unei conferințe de presă, cu un set de probe, acte semnate de fostul viceministru, prin care a demonstrat schemele de spălare a banilor. „Tatăl lui Bodișteanu a fost desemnat responsabil de gestionarea banilor pentru un campionat de volei unde au fost spălați peste 190 de mii de lei. Totodată, la deplasarea sportivilor cu avionul pe direcția Frankfurt se puneau în buzunar câte 2000 de lei”, a menționat Țâcu, care a precizat că 5 tipuri de sport au rămas fără finanțare, printre care atletica, atletica usoara, canotajul.

În acest context el a solicitat un audit extern, însă auditorilor li s-a limitat accesul la documentele financiare, au fost schimbate chiar și lacătele pentru ca acestia sa nu aiba acces la informatie.

De cealaltă parte, Octavian Bodișteanu neagă toate aceste acuzații și a specificat, pentru ziarul Adevărul, că îl va acționa în judecată pe Țâcu. „Sunt aberaţii totale, prostii. Regret că dânsul nu a găsit nici măcar cinci minute ca să discute cu mine. Nu înâeleg de ce a tot evitat discuţiile. Este evident că este o comandă politică foarte bine orchestrată, rămâne de văzut din partea cui”, a declarat Octavian Bodişteanu, solicitat de Adevărul.
„Abia aştept ca organele să înceapă investigaţiile pentru a dezminţi prostiile pe care le-a spus Ţâcu”, a mai spus acesta.

În acest sens, Centru Naţional Anticorupţie l-a invitatpentru mâine pe Octavian Țâcu să prezinte probele, referitor la acuzaţiile invocate în adresa actualului ministru Octavian Bodişteanu. Şi Procuratura Generală s-a autosesizat și dacă va fi necesar, se vor intenta acţiuni conform legislaţiei.
 
politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *