ActualitateExterne

Tadjikistanul a trimis Kazahstanului aproape 500 de milioane de metri cubi de apă

Tadjikistanul a trimis în Kazahstan aproximativ 500 de milioane de metri cubi de apă pentru irigarea terenurilor agricole, cu 40 de milioane de metri metri cubi mai mult decât în urmă cu un an, a comunicat astăzi serviciul de presă al Ministerului resurselor de apă și irigațiilor al Kazahstanului, relatează Ria Novosti citat de Rador Radio România.

“Începând cu 1 iunie, Tadjikistanul a trimis Kazahstanului pe canalul interstatal ‘Dosîk’ (Prietenia) 488,6 milioane de metri cubi de apă, cu 40 de milioane de metri cubi mai mult decât anul trecut și cu 45 de milioane de metri cubi mai mult decât volumul planificat pentru acest an”, se arată în comunicatul publicat pe canalul Telegram al departamentului amintit.

După cum a afirmat ministrul al resurselor de apă și irigații, Nurjal Nurjighitov, citat de serviciul de presă, Tadjikistanul, alături de alte state din Asia Centrală, rămâne un partener important al Kazahstanului.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului kazah al resurselor de apă și irigațiilor, începând cu 1 aprilie Uzbekistanul a trimis Kazahstanului mai mult de patru miliarde de metri cubi de apă pe râul Sîrdaria.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *