Tagliatele cu sos roşu
Ingrediente:
– 400 gr carne de vita tocata
– 4 rosii mari
– 4 lingurite pasta de rosii
– 1 ardei verde mare
– 1 ceapa
– 4 catei de usturoi
– 400 gr tagliatele
– patrunjel, marar verde
– cimbru, tarhon verde
– sare, piper, chilli
– ulei de masline
– parmezan
Mod de preparare:
Se curata ceapa, se taie solzisori si se pune la prajit in 4 linguri ulei de masline. Se taie ardeiul cubulete si se adauga peste ceapa dupa ce aceasta a prins o culoare aurie. Se amesteca ptr. a nu se prinde si dupa 2,3 minute se adauga carnea tocata. Se amesteca si se lasa pana cand carnea incepe sa se albeasca. Se dau rosiile prin razatoarea mare (ptr. a ramane doar miezul fara pielita) si se amesteca cu pasta de rosii, usturoi pisat, sare, piper si chilli plus o cana de apa apoi se adauga in oala peste carnea tocata. Se amesteca si se lasa la fiert pana cand sosul se ingroasa. Se toaca verdeturile si se adauga peste sosul aproape gata. Se mai lasa cateva minute la foc, se acopera si apoi se opreste flacara. Intre timp se fierb tagliatelele (conform instructiunilor de pe cutie), se strecoara, se adauga sos, se amesteca, se portioneaza in farfurii…se adauga parmezan si puteti striga haideti la masa…pofta buna!
Sursa: GatindcuMira