Eveniment

Taiwanul a preluat stafeta cutremurelor de pamnt

Un cutremur cu o magnitudine de 6,4 grade, resimtit in noaptea de miercuri spre joi in sudul Taiwanului, s-a soldat cu cel putin opt raniti si a provocat panica, pene de electricitate si oprirea mijloacelor de transport, potrivit autoritatilor.

Puternicul cutremur, localizat la aproximativ 70 de kilometri nord de principalul oras meridional al insulei, Kaohsiung, potrivit Institului american de geofizica (USGS), s-a produs la ora locala 08.18 (02.18, ora Romaniei). El a fost resimtit pana in capitala Taipei, la mai multe sute de kilometri in nord.

Cel putin opt persoane au fost ranite, dintre care in urma caderii unui copac, au declarat pentru postul SET TV autoritatile comitatului Kaohsiung mentionand si trei alunecari de teren. Nu au fost semnalate insa pana in prezent distrugeri materiale majore.

Nici o alerta de tsunami nu a fost declansata, potrivit USGA, care precizeaza ca seismul s-a produs la 35 de kilometri adancime.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la nord de Kaohsiung, intr-o zona muntoasa cu o densitate slaba a populatiei. Aceasta zona a fost devastata in august 2009 de taifunul Morakot, care a provocat moartea a 700 de persoane si distrugerea a numeroase infrastructuri.

Sase replici au fost inregistrate dupa miscarea telurica initiala, a precizat biroul de meteorologie nationala.

Locuitorii din Kaohsiung au iesit repede pe strazi, in timp ce metroul orasului si trenurile care leaga nordul si sudul insulei au fost oprite, potrivit posturilor locale de televiziune.

"Cladirea s-a zdruncinat violent si mi s-a facut frica. Am crezut ca este vorba despre un taifun", a relatat Chang Shu-yuan, un locuitor din Kaohsiung, oras cu o populatie de 1,5 milioane de locuitori.

Acesta este cutremurul cel mai puternic care a afectat regiunea Kaohsiung, de cand au inceput sa fie inregistrate miscarile telurice, potrivit postului de televiziune TVBS.

Tot in sud, in orasul Nantu, furnizarea de electricitate si apa potabila au fost intrerupte si zece persoane au ramas blocate intr-un lift, potrivit posturilor de televiziune.

Cutremurele afecteaza deseori Taiwanul, insula gasindu-se la jonctiunea a doua placi tectonice. Un seism cu o magnitudine de 7,6 grade a provocat in septembrie 1999 moartea a 2.400 de persoane.

Dupa mediafax.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *