Culinar.md

Tajină cu ceapă verde şi pui

 Ingrediente:
– 8 buc. ciocanale de pui
– 6 buc. ceapa verde
– 50 ml ulei de masline
– 3-4 cani apa
– sare , piper , foi de dafin
– o legatura marar

Mod de preparare:
Ceapa se toca marunt si se pune la calit in ulei, se lasa pana cand devine cristalina, cane ceapa s-a calit se adauga ciocanelele de pui si se lasa la calit 2, 3 minute, se amesteca incontinuu ca sa nu se priinda. Se adauga apa, sare, piperul si dafinul (dupa gust) si se lasa pana cand ciocanelele s-a inmuiat si incep sa se desfaca de pe os. Se mai lasa la foc pana scade apa si se adauga mararul tocat.
Cela mai bune garnituri pentru aceasta varianta de tajina esunt mamaliga sau cus-cus-ul.

Sursa: GatindCuMira


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *