Actualitate

Tamagotchi, reinventat: un ghiveci smart îți arată starea plantelor din casă (VIDEO)

Jucăriile Tamagotchi au fost fascinante când au apărut, pentru că te responsabilizau să ai grijă de o creatură virtuală. Erai nevoit să-i dai de mâncare, să te joci cu ea și să-i faci curățenie. Ghiveciul Lua împrumută aceeași idee de acum câteva decenii, dar atașează consecințe reale gesturilor tale. Dacă nu răspunzi nevoilor plantelor din casă, riști să moară.

Ideea este una fascinantă, iar din clipul alăturat, pare să fie foarte bine pusă la punct. Gadgetul este creația celor de la mu-design din Luxembourg și vine la pachet cu o aplicație de mobil care nu te lasă să uiți că ar fi bine să te ocupi de plantele din casă. Dacă ți se întâmplă destul de des ca acestea să moară, Lua nu va mai permite niciodată ca acest lucru să se întâmple.

Prin intermediul unei sumedenii de senzori, Lua îți poate afișa pe ecranul digital nu mai puțin de 15 emoții diferite, ca urmare a informațiilor citite din ghiveci. Totul pleacă de la umiditatea solului, temperatura ambientală și expunerea la lumină.

Pentru că acești parametri variază de la o plantă la alta, când începi să folosești ghiveciul inteligent, vei alege ce ai plantat în interior. Imediat după, emoțiile”trăite” de planta ta vor fi afișate pe un panou LCD de 2,4 inci.

În final, fața de pe ghiveci va începe să-și clănțăne dinții dacă este prea frig și să pară că transpiră dacă este prea cald. Dacă are prea multă lumină își va strânge ochii, iar dacă i-ai dat prea multă apă va avea o față de parcă i s-a făcut rău. O față de vampir marchează faptul că nu este expusă la suficient de multă lumină.

Momentan, Lua nu a intrat în producție, dar poți finanța ideea printr-o campanie pe Indiegogo. Dacă totul merge bine, primele exemplare se vor livra în decembrie 2019.

https://playtech.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *