Justiție

Tamara Chișca-Doneva, noua președintă interimară a Curții Supreme de Justiție

Tamara Chișca-Doneva a fost numită în funcția de președintă interimară a Curții Supreme de Justiție (CSJ), asta deși la sfârșitul lunii martie curent, în această funcție a fost desemnată de CSM, Aliona Miron. Tamara Chișca-Doneva a preluat cârma instituției de vineri, 7 aprilie, iar anunțul a fost făcut marți de membrii CSM, întruniți în ședință, scrie Realitatea.md.

Decizia a fost aprobată cu votul celor patru membri ai CSM.

„Dispoziția respectivă, necesitatea acesteia a izvorât din adoptarea legii cu privire la Curtea Supremă de Justiție, care în fond, dispozițiile finale și tranzitorii stabileau de fapt că interimatul este stabilit în mod direct și este în efectul legii”, a precizat membrul CSM, Ion Guzun.

Tamara Chișca-Doneva este judecătoare la CSJ din 2003, iar în luna aprilie 2022 a fost suspendată din funcția de președinte interimar al CSJ.

De asemenea, magistrata a fost vizată într-un dosar pentru îmbogățire ilicită.

Vă amintim că în data de 27 martie curent, Aliona Miron, judecătoarea care a picat testul de integritate al Comisiei Pre-Vetting în cursa pentru CSM, a fost numită președinte interimar al Curții Supreme de Justiție. Informația a fost confirmată de către șefa Direcției monitorizare și relații cu publicul, Corina Vararu.

Aliona Miron a fost numită în această funcție printr-o Dispoziție a președintelui interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Nina Cernat, emisă luni, 27 martie.

Decizia Comisiei Pre-Vetting poate fi citită AICI. Potrivit magistrat.md, Aliona Miron este din luna septembrie 2021 judecătoare la Curtea Supremă de Justiție. Anterior, timp de 13 ani, a activat la Judecătoria Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *