Justiție

Tânăr amenințat cu moartea pentru o afacere de succes cu criptomonede (Video)

Au aflat că are afacere de succes cu criptomonede, l-au urmărit, răpit, l-au amenințat cu moartea și nu l-au lăsat liber până nu le-a făcut transferuri de peste 9,2 milioane de lei.

Doi bărbați de 40 și 44 de ani, originari din Anenii Noi, sunt cercetați penal după ce ar fi șantajat și amenințat cu moartea un tânăr de 20 de ani.

Potrivit Poliției, bănuiții au aflat că tânărul are afaceri cu criptomonede și deține o sumă impunătoare de bani. Aceștia l-au urmărit pe băiat în timp ce acesta se îndrepta spre casă, l-au urcat cu forța într-o mașină și l-au dus într-un garaj închiriat de unul dintre ei.

Indivizii i-au luat victimei bunurile personale, telefonul mobil și trei laptopuri. Apoi, prin șantaj și amenințare cu moartea, au estorcat o sumă de bani de la el.

„Victima le-a făcut un transfer de 290 000 de dolari și 190 000 de criptomonede, după care a fost lăsat pe o stradă din capitală. Suma prejudiciului cauzat părții vătămate a fost estimată la 9 270 450 de lei”, arată Poliția.

Ofițerii de investigație și procurorii au reușit să identifice suspecții, care nu sunt la prima abatere de la lege.

Unul dintre bărbați a fost plasat în arest pentru 30 de zile, iar în cazul celui de-al doilea suspect se întreprind măsuri pentru localizarea și reținerea lui.

Inșii riscă închisoare de la 13 la 15 ani.

Sursa Ziarulnational

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *