Actualitate

Tânăra din Comrat care și-a omorât mama va fi eliberată în maximum un AN din spitalul din psihiatrie

„Este prea devreme să vorbim despre cât timp va fi sub tratament. Depinde de starea ei. Dar, cunoscând practica, de obicei mai mult de șase luni astfel de persoane nu sunt ținute în spital. Poate, având în vedere rezonanța pe care a primit această poveste, cel mult un an, probabil ”, a menționatDmitri Kiseev.

Potrivit acestuia, medicii stabilesc în mod independent când un pacient nu va mai reprezenta o amenințare pentru societate și poate fi eliberat sub supravegherea unui psihiatru. Mai mult, el îi va monitoriza starea, și „reparată” cu medicamente.

„Ne bazăm pe faptul că medicii sunt competenți și știu ce fac și vor folosi medicamente adecvate care vor stinge agresiunea sau vreo condiție care a determinat-o să comită o infracțiune”, a adăugat avocatul.

Vă amintim că decizia de prelungire a perioadei de detenție a unui pacient într-un spital de psihiatrie se ia de o comisie formată din mai mulți medici ai instituției medicale sub supravegherea unui procuror, iar decizia definitivă este luată de o instanță de judecată. În același timp, nu mai este posibilă pedepsirea unei persoane pentru săvârșirea unei infracțiuni dacă a fost tratată.

În noaptea de 11 decembrie 2020, corpul unei femei în vârstă de 40 de ani a fost găsit de poliție, zăcând într-o baltă de sânge în propria locuință. La momentul crimei, tânăra s-ar fi aflat sub influența drogurilor. Victima a fost înjunghiată de mai multe ori cu un cuțit.

Potrivit informațiilor, tânăra s-ar fi certat cu mama din cauza că aceasta ar fi încercat să o interneze la un Dispensar Narcologic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *