CSI / Rusia

Țapii ispășitori găsiți de propagandiștii lui Putin pentru haosul provocat de mobilizarea parțială. Semnele fricii de o revoltă populară

Un nou dialog halucinant între Vladimir Soloviov, propagandistul preferat al lui Vladimir Putin, și Margarita Simonian, șefa canalului Russia Today le-a fost prezentat rușilor, la postul Russia-1, în contextul haosului provocat de mobilizarea parțială ordonată recent de liderul de la Kremlin.

Încercând să găsească țapi ispășitori, Soloviov a reclamat faptul că haosul ar fi fost creat de ofițerii de recrutare, care ar fi trimis greșit citații de înrolare celor care nu erau eligibili, și a propus împușcarea acestora.

”Toți am citit că primul val va fi reprezentat de soldați, sergenți și ofițeri de rang inferior până în vârsta de 35 de ani. Dar trebuie să vă arăt câte ordine de încorporare sunt distribuite unor soldați de 45 sau 43 de ani?”, a întrebat Simonian, făcând referire la persoanele care au trecut de vremea serviciului militar.

”Cred că inclusiv unul de 62 de ani a reușit să fie convocat”, a afirmat Soloviov.

Simonian a completat declarația lui Soloviov, afirmând că a văzut cazul unui bărbat, în vârstă de 59 de ani, care a primit citația de încorporare.

”Practic, ceva trebuie făcut în legătură cu asta”, a adăugat șefa canalului Russia Today, spunând că oamenii nu ar trebui ”supărați”.

”Am putea să îi împușcăm pe cei responsabili?”, a întrebat Vladimir Soloviov.

Simonian a răspuns că este împotriva împușcării oamenilor, însă Soloviov nu a fost de acord: ”Eu, în schimb, sunt pentru! Pur și simplu i-aș târî în public pe câțiva din acei ofițeri de recrutare responsabili, în special pe deșteptul ăla din Novosibirsk”.

Nu se știe la care caz face aluzie prezentatorul TV, însă în acest oraș au fost organizate proteste împotriva mobilizării parțiale în ultimele zile, notează Adevărul.

”Apucați-l pe acel ofițer de recrutare de ureche și trimiteți-l în prima linie pe frontul din Donbas”, a mai spus Soloviov, adăugând că acestuia ar trebui să îi fie dată o cazma pentru a-și săpa singur un loc pe front.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *